Hvad er invisalign?

Moderne og digitaliseret tandretning til dit drømmesmil

INVISALIGN

Digitaliseret tandretning

Moderne teknologi

Invisalign er et diskret, moderne alternativ til de klassiske togskinner og er en serie af specialfremstillede, gennemsigtige og aftagelige plastskinner. Med Invisalign-teknologien er der skabt over 15 mio. drømmesmil på verdensplan.

 

Hver skinne er fremstillet unikt til dig, baseret på 3D scanninger og grundigt forarbejde. Ved hjælp af en unik algoritme, kan vi udregne den rette mængde kraft for hver tandbevægelse. Der er således intet, der er op til tilfældighederne, når vi skræddersyer dit behandlingsforløb præcis efter dit udgangspunkt.

DIGITALISERET
TEKNOLOGI

Føles bedre, sidder perfekt
Ingen anden bøjle eller skinne sidder bedre end Invisalign. Hver skinne er fremstillet unikt til dig, baseret på 3D scanninger og grundigt forarbejde.

Mærk hurtigt forskellen
Du kan se resultater på så kort tid som 6 måneder, afhængig af dit tilfældes kompleksitet.

Mere avanceret
Ingen har investeret mere i moderne tandregulering end Invisalign. Med millioner af kunder på verdensplan, er Invisalign markedslederen på moderne tandregulering.

forstå invisalign på 1 minut

OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi har endnu ikke oplevet at have en kunde, der ikke har kunne vænne sig til skinnen. Det skal dog siges, at ligesom med alt andet, der er nyt, skal man selvfølgelig lige bruge lidt tid på at vænne sig til Invisalign-skinnen, men det tager oftest kun et par uger. De fleste skal også lige vænne sig til hygiejnefaktoren, som er en vigtig del af et Invisalign-forløb. Man skal nemlig børste sine tænder og skinnerne efter hvert måltid, men også dette fortæller vores kunder, at de hurtigt vænnede sig til.

Ja, du kan forsat have en helt normalt hverdag med skinnen på og dyrke sport som du plejer.

Tænderne vil altid forsøge at rykke på sig, og derfor skal man sove med en natskinne resten af livet. Simpelthen for at sikre, at man holder på hele tandbuen. Vi har ikke oplevet, at det har været et problem for vores kunder at vænne sig til deres natskinner. Når man først har været vant til at bruge Invisalign-skinnerne i 22 timer i døgnet, så er det ikke noget problem at sove med ens natskinner på.

Ja, det kan du sagtens. Det er ikke sådan, at den anden part kan mærke, at du har skinnerne på.

Man skal have sine Invisalign-skinner på 22 timer i døgnet. Hver gang man skal spise noget, skal man tage skinnen af, spise sin mad, børste tænder samt skinnen og herefter tage skinnen på igen. Når man drikker noget, skal man tage skinnen af, drikke, skylle munden samt skinnen i vand og herefter tage skinnen på igen. Det eneste man må drikke med skinnen på er vand, danskvand, te og kaffe (dette skal være uden sukker). 

Når du er færdig med din Invisalign-behandling, er det vigtigt at vi sikrer, at dine tænder ikke rykker sig tilbage igen. Derfor påsætter vi en metaltråd fra hjørnetand til hjørnetand i din underkæbe og i din overkæbe (hvis der er plads). Derudover anbefaler vi, at du hver nat sover med din natskinne (Vivera), da disse skinner sikrer, at du kan bevare dit drømmesmil.

Du skal børste dine skinner dagligt med tandpasta eller neutral håndsæbe. Når du har spist uden skinner og skal isætte skinnerne i munden igen, skal du inden da have børstet dine tænder i tandpasta med fluorid og børstet skinnerne i enten tandpasta eller neutral håndsæbe. Derudover anbefaler vi, at du bruger tandtråd minimum 1 gang dagligt.

Inden vi påbegynder et Invisalign-forløb, tager vi en grundig snak om, hvordan du skal bruge dine skinner. Hvis du ikke bruger skinnerne nok, er der en chance for at man laver skade på tænderne, så derfor er det vigtigt, at man som udgangspunkt husker at have skinnerne på 22 timer i døgnet. Der kan selvfølgelig være undtagelser, og det er ikke kun på baggrund af få undtagelser, at man kan skade tandsættet, men derimod hvis man konsekvent glemmer at have skinnerne på.

For at sikre os at dine tænder er sunde og raske tilbyder vi en fuld undersøgelse med to røntgenoptagelser og tandrens. Denne undersøgelse er en del af din samlede pris. Undersøgelsen skal være foretaget inden vi opstarter din Invisalign-behandling. Det er ikke en del af din samlede pris, hvis tandplejeren finder det nødvendigt at tage yderligere røntgenoptagelser, lave forebyggende behandling som f.eks. fluorpensling eller lave dybere tandrens på enkelte eller flere tænder.

En Invisalign-behandling tager i gennemsnit 1,5 år. Men det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid det tager. Det kommer an på den enkelte persons biologi og hvordan tænderne følger med. Vi kan derfor aldrig love, hvor længe en behandling vil tage før vi påbegynder behandlingen. Men uanset, hvordan dine tænder følger med, så er alle skinner inkluderet i prisen. Det betyder, at der ikke vil komme nogen økonomiske overraskelser.

Invisalign er en moderne, digitaliseret teknologi, som ud fra en 3D-scanning skaber dit drømmesmil. Du skal skifte din Invisalign-skinne hver 7. til 14. dag, og hver skinne er skræddersyet til skånsomt og præcist at rykke dine tænder. Du skal bære hver skinne min. 22 timer i døgnet og komme til kontrol ca. hver 6. uge.

Invisalign-skinner tages på ved først at klikke skinnen helt på i fronten, og derefter arbejde skinnen på plads ved de bagerste tænder. Når skinnen skal tages ud, starter du med at løsne skinnen ved de bagerste tænder og derfra løsne dem frem mod fortænderne indtil den er løs nok til at den kan tages ud.

Du kan forvente gener i opstarten. Det varierer fra person til person, men kan vare fra timer til dage eller for nogen den første uges tid. Du kan opleve ømme tænder, irritation i mundslimhinden, rifter, sår eller blister, da Invisalign-skinnerne er et fremmedlegeme, som munden ganske enkelt skal vænne sig til. Nogen oplever mere spyt i munden, hvorimod andre oplever mundtørhed. De påsatte attachments kan ligeså genere i starten. Alle generne vil dog forsvinde indenfor kort tid, så det er ikke sådan, at man vil have gener under hele sit forløb.

Få tilsendt vores gratis brochure om Invisalign!